EKO-LOGIKA
sztuka roślinnego gotowania

Innowacja edukacyjna dla szkół branżowych o profilu gastronomicznym
– w kontekście podstawy programowej oraz nowych trendów w żywieniu i gastronomii

Drodzy Dyrektorzy i Nauczyciele!

Z radością witamy Was w przestrzeni promującej innowację Eko-logika. To unikatowy produkt edukacyjny, wybrany przez Ministerstwo Funduszy i Polityki Regionalnej, do wdrożenia w 50 polskich szkołach branżowych o profilu GASTRONOMICZNYM.

Każda szkoła otrzymuje od nas pełną opiekę:

Warsztaty wegańskie dla uczniów

Produkty spożywcze do gotowania podczas zajęć

Doposażenie szkoły w narzędzia do gotowania wegańskiego

Poradniki wegańskiego gotowania dla uczniów

Materiały edukacyjne dla szkoły i nauczycieli

Gotowe scenariusze warsztatów wraz z video materiałami

Warsztaty wdrożeniowe dla nauczycieli przygotowujące do samodzielnego prowadzenia zajęć

Certyfikację i tytuł Szkoły Mistrzów Innowacji

Autorzy Innowacji

Eko-logika jest wynikiem i podsumowaniem projektu innowacyjnego zrealizowanego przez Dorotę i Tomasza Ryglów w ramach Inkubatora Innowacji Społecznych TransferHUB prowadzonego przez Fundację Inicjatyw Społeczno-Ekonomicznych FISE, PwC Polska Spółka z o.o. oraz Fundację Pracownię Badań i Innowacji Społecznych „Stocznia”.

Innowacja była testowana w 2 szkołach branżowych:

Ikonki na www (3)

CO ZYSKUJĄ SZKOŁY BIORĄCE UDZIAŁ W PROJEKCIE?

Innowacja odpowiada na realne potrzeby:

Program nauczania szkół gastronomicznych nie nadąża za trendami

Lokalne rynki pracy nie są w stanie zapewnić zatrudnienia absolwentom gastronomików

Absolwenci szkół pracują często poniżej kwalifikacji

Innowacja realnie pomaga:

u 90% uczniów wzrosła wiedza nt. weganizmu

wg 90% uczniów udział w warsztatach w stopniu bardzo dużym lub znacznym podniósł ich szanse na znalezienie pracy w gastronomii

81% uczniów odkryło, że kuchnia bezmięsna może być smaczna i zdrowa

EFEKTY UCZESTNICTWA UCZNIÓW W INNOWACJI

Bliskie rezultaty:

Uczestnicy warsztatów kuchni wegańskiej:

Rezultaty w perspektywie długofalowej:

JAK PRZEBIEGA WDROŻENIE INNOWACJI?

By szkoła mogła wziąć udział w projekcie musi:

6 KROKÓW DO WDROŻENIA AGRO-LOGIKI W SZKOLE

1.
Krok 1

Wypełnij formularz

2.
Krok 2

Rozmowa w celu omówienia szczegółów i kalendarza wdrożenia

3.
Krok 3

Wypełnienie dokumentacji zgłoszeniowej

4.
Krok 4

Warsztaty dla nauczycieli i uczniów

5.
Krok 5

Rozszerzenie programu nauczania szkoły o program Eko-logiki

6.
Krok 6

Certyfikacja szkoły i wręczenie dyplomu Szkoły Mistrzów Innowacji

W RAZIE PYTAŃ, NA WASZE PYTANIA ODPOWIEDZĄ

Agnieszka Dukarska

tel: +48 534 098 072

Małgorzata Tłok

tel: +48 601 999 089